16/12/2018 - 09:15

Υποψήφιος Δήμαρχος στο Νότιο Πήλιο ο Μιχ. Μιτζικός. Επικράτησε οριακά του Δημ. Παρισιάδη

Υποψήφιος Δήμαρχος στο Νότιο Πήλιο ο Μιχ. Μιτζικός. Επικράτησε οριακά του Δημ. Παρισιάδη

Την στήριξη της υποψηφιότητας του Δημοτικού Συμβούλου Βόλου, επικεφαλής της παράταξης μειοψηφίας «Δύναμις Βόλου» κ. Μιχ. Μιτζικού για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου με τη Νέα Δημοκρατία, αποφάσισε χθες το βράδυ η ομάδα των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στο Ν. Πήλιο, σε μια συνεδρίαση στην οποία εκλήθη και η ΔΗΜΤΟ Ν. Πηλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνεδρίαση που έγινε στον Βόλο, υπέρ του κ. Μ. Μιτζικού, τον οποίο υποστηρίζει ο πρώην Δήμαρχος κ. Μιλτ. Γαϊτανάς, τάχθηκαν 9 εκλέκτορες και υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δημ. Παρισιάδη, τον οποίο υποστηρίζει ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρ. Μπουκώρος, τάχθηκαν 7 εκλέκτορες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη διαδικασία, δεν είναι δεσμευτική για τη ΝΟΔΕ Μαγνησίας καθώς δεν προβλέπεται καταστατικά θέμα το οποίο ανέφερε στη σύσκεψη και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νοτίου Πηλίου κ. Σπ. Δεσύλας, ο οποίος αποχώρησε και δεν συμμετείχε, όπως ανέφερε στο MYVOLOS.NET στην ψηφοφορία.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο κ. Μιτζικός να μην ζητήσει χρίσμα από τη ΝΔ, όπως έγινε το 2014 στον Δήμο Βόλου, όταν καταγράφηκαν πρωτόγνωρα περιστατικά και τελικά ο συνδυασμός του κ. Μιτζικού να κατατάσσεται προτελευταίος με 13,25% και στον δεύτερο γύρο να στηρίζει τον συνδυασμό Μπέου που είχε συγκεντρώσει από τον πρώτο γύρο τη μεγαλύτερη δύναμη της ΝΔ.

Η χθεσινή διαδικασία να συμπαραταχθούν οι δυνάμεις Παρισιάδη και Μιτζικού, κρίθηκε αναγκαία από κομματικούς καθώς στο παρελθόν η ΝΔ εμφανιζόταν τριχοτομημένη και στις εκλογές του Μαϊου, επιθυμία είναι να υπάρξει ένα ψηφοδέλτιο με τη στήριξη όλων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι προσπάθειες να γεφυρωθούν οι διαφορές και να υποχωρήσουν εγωισμοί, απέτυχαν και το ίδιο κλίμα κυριάρχησε στην χθεσινή διαδικασία με τους εκλέκτορες μοιρασμένους και τον κ. Μιτζικό να κερδίζει στο νήμα με διαφορά δύο ψήφων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τελικά, υπήρξε συμφωνία του κ. Παρισιάδη να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του κ. Μιχ. Μιτζικού και την Παρασκευή στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής θα γίνει η παρουσίαση του υποψηφίου Δημάρχου κ. Μιχ. Μιτζικού.

πηγή: myvolos.net