11/10/2018 - 08:15

Σε παράταση οδηγείται η δήλωση βραχυχρόνιων μισθώσεων

Σε παράταση οδηγείται η δήλωση βραχυχρόνιων μισθώσεων

Προς παράταση έως το τέλος Νοεμβρίου οδεύει η υποβολή των δηλώσεων, που σχετίζονται με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και αφορούν στο μήνα Σεπτέμβριο, όπως πληροφορούνται τα Φορολογικά Νέα.

Θυμίζουμε ότι η πλατφόρμα καταχώρησης των στοιχείων που προέρχονται από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ξεκίνησε να λειτουργεί στο τέλος Αυγούστου, γεγονός που σημαίνει ότι οι υπόχρεοι θα πρέπει να δηλώσουν αναδρομικά τα στοιχεία των μισθώσεων από 1η Ιανουαρίου έως και 31 Αυγούστου του 2018, με προθεσμία έως και την 30η Νοεμβρίου.

 

Προς παράταση και οι δηλώσεις του Οκτωβρίου

Ανάλογη θα είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η παράταση που θα δοθεί για τις δηλώσεις που αφορούν στο χρονικό διάστημα από 1έως και 31 Οκτωβρίου, όπου και σε αυτή την περίπτωση η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης θα παραταθεί επίσης έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες αναμένεται ότι θα εξομαλυνθεί η πίεση που ασκείται στους επαγγελματίες, οι οποίοι καλούνται να δηλώσουν σωρευτικά τις μισθώσεις για το πρώτο δεκάμηνο του έτους, γεγονός που προθέτει μεγάλο όγκο εργασίας στις ήδη υπάρχουσες υποχρέσεις τους.

 

Προηγήθηκε πρόταση της ΠΟΦΕΕ

Για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσε πρόταση στο διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή και η ΠΟΦΕΕ τη Δευτέρα, προτείνοντας την παράταση του χρόνου δήλωσης των δεδομενων από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις για το Σεπτέμβριο, αλλά και για τον Οκτώβριο, να γίνει στο τέλος Νοεμβρίου, ταυτόχρονα με τις αναδρομικές δηλώσεις για το πρώτο οκτάμηνο του έτους, στη διάρκεια του οποίου δεν βρισκόταν σε λειτουργία η σχετική πλατφόρμα.

πηγή: forologikanea.gr