12/10/2017 - 09:36

Πρόταση από το CVC Capital Partners για το ΙΑΣΩ General

Πρόταση από το CVC Capital Partners για το ΙΑΣΩ General

    Πρόταση για εξαγορά της γενικής κλινικής Ιασώ General κατέθεσε το fund CVC Capital Partners, μέσω της εταιρείας Hellenic Healthcare, η οποία ελέγχεται από το διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων.

Η πρόταση έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά την εξαγορά του νοσοκομείου Metropolitan, μέσω της ίδιας εταιρείας, από το fund, το οποίο συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας, και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (μεταξύ άλλων στην Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία), ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σήμερα σε 88 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το deal θα γίνει σε όρους enterprise value, με τον αγοραστή να αναλαμβάνει και μέρος του δανεισμού. Το deal, εφόσον ολοκληρωθεί, θα δώσει σημαντική ρευστότητα στον όμιλο Ιασώ, προκειμένου να επικεντρωθεί στο βασικό αντικείμενο της δραστηριότητάς του, τη μαιευτική κλινική, και να υλοποιήσει νέες επενδύσεις με στόχο την ενίσχυση της θέσης του στην αγορά.

Η πώληση αφορά στο 97,2% των μετοχών που κατέχει το Ιασώ στην θυγατρική της εταιρείας ΙΑΣΩ General. Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά ο νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence) της γενικής κλινικής επί της λεωφόρου Μεσογείων.