06/08/2018 - 07:16

Ποιο μεταπτυχιακό "κοντράρει" την Ειδική Αγωγή σε ζήτηση και επαγγελματική προοπτική

Ποιο μεταπτυχιακό "κοντράρει" την Ειδική Αγωγή σε ζήτηση και επαγγελματική προοπτική

Το εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό  "Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας" που έχει την σφραγίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και πραγματοποιείται από το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, είναι αυτό που "κοντράρει" το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή με πρακτική στην Ελλάδα.

Και αυτό γιατί προσφέρει επαγγελματικές λύσεις στο επίπεδο της σχολικής εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως διαμορφώνεται στην χώρα μας και με βάση το προσφυγικό κύμα.

 

Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει για το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ που αρχίζει το Σεπτέμβριο και οι θέσεις που έχουν απομείνει είναι λίγες για το εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας το οποίο πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και το τελευταίο διάστημα προσελκύει πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς λόγω του προγράμματος διδασκαλίας στους πρόσφυγες που ανακοινώθηκε οτι θα βγει το επόμενο διάστημα.

Εργασία στο Προσφυγικό;

Ισχυρές πιθανότητες είναι το εν λόγω μεταπτυχιακό να αποτελεί κριτήριο σε δομές εκπαίδευσης προσφύγων όπως και σε προγράμματα που θα ανοίξουν ενδεχομένως το επόμενο διάστημα.

Περιγραφή Προγράμματος

Εξειδίκευση των μεταπτυχιακών φοιτητών σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Καλλιέργεια και ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας με απόδοση διδακτικής επάρκειας στους αποφοίτους.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας - Εργασία

Oι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών θα μπορούν να κάνουν καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο ως διδάσκοντες της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσα και σχεδιαστές γλωσσικών προγραμμάτων προς την κατεύθυνση αυτή. Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο (εστίες διδασκαλίας, σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα) που εξειδικεύονται στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Στόχοι του προγράμματος

Ολοκληρώνοντας το Μεταπτυχιακό θα είστε ικανοί να διδάξετε την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα αντιμετωπίζονας πρακτικά ζητήματα διδασκαλίας και διαχείρισης τάξης.

Ως νέος τύπος φιλολόγου θα μπορείτε να εργάζεστε πιστημονικά με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες, τα σχετικά Αναλυτικά Προγράμματα και τις προσληπτικές και παραγωγικές δεξιότητες.

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν δεκτοί σε σπουδές τρίτου κύκλου (Διδακτορικές Σπουδές).

Γλώσσα Διδασκαλίας:  Ελληνικά
Μέθοδος Φοίτησης:  Εξ Αποστάσεως
Ελάχιστες Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS):  90
Πότε Ξεκινάει το Εξάμηνο: Σεπτέμβριο

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε εσείς στο τηλ: 2112341253