15/06/2017 - 08:37

Πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων βάζει στόχο η ΕΒΟΛ για το 2017

Πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων βάζει στόχο η ΕΒΟΛ για το 2017

    Να βρίσκονται τα προϊόντα της ΕΒΟΛ «σε κάθε γωνιά της Ελλάδας» από το 2017 βάζει ως στόχο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, δίνοντας παράλληλα συνέχεια στις δράσεις ενίσχυσης τόσο του αγροτικού εισοδήματος όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του συνεταιρισμού που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου στα γραφεία του εργοστασίου της ΕΒΟΛ.

Συμμετείχαν 112 μέλη και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Νικήτας Πρίντζος, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου αποτελεί έναν από τους λίγους Α.Σ. της χώρας, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, καταφέρνει και είναι μια υγιής οικονομική μονάδα με θετικά αποτελέσματα, χωρίς δανεισμό και χωρίς οφειλές.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο συνεταιρισμός «καταφέρνει επίσης και πραγματοποιεί επενδύσεις εξ’ιδίων κεφαλαίων και έχει ολοκληρώσει την νέα μονάδα του εργοστασίου γάλακτος, πρότυπο γαλακτοβιομηχανίας, ύψους 6,5 εκ ευρώ.

Παρεμβαίνει στην αγορά προσφέροντας ικανοποιητικές τιμές τόσο στους αγρότες όσο και στους κτηνοτρόφους. Επίσης προσφέρει στο μέτρο του δυνατού στο κοινωνικό σύνολο και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη τους στα προϊόντα του ΕΒΟΛ.

Παρόλο τις παροχές που εδόθησαν τόσο στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους όσο και στο κοινωνικό σύνολο οι οποίες υπερέβησαν τις 700.000 ευρώ, τα κέρδη του ΑΣ Βόλου για την χρήση του 2016, ανήλθαν στο ποσό των 1.250.000 €.

Τα ως άνω αναφερόμενα εκ μέρους του κ. Προέδρου επιβεβαίωσε με έμφαση ο παρευρισκόμενος  ορκωτός ελεγκτής, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια και αποτύπωσε με σαφήνεια την εξαιρετική θετική πορεία της Οργάνωσης, γεγονός που αποδεικνύεται , χωρίς καμία αμφισβήτηση όπως ανέφερε και από τις οικονομικές καταστάσεις του συνεταιρισμού.

 Επίσης τονίστηκε ότι το Δ.Σ. αναλαμβάνει περαιτέρω πρωτοβουλίες ανάπτυξης που θα δώσουν τη δυνατότητα αξιοποίησης ευκαιριών στον αγροτικό κόσμο της περιοχής .

Κατά τις εργασίες της Γ.Σ., πρόσκληση της οποίας είχε δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο, και μετά από μυστική ψηφοφορία, εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης καθώς και  οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις του έτους 2016, με συντριπτική πλειοψηφία και ειδικότερα με 111 θετικές ψήφους και 1 άκυρη.

Στόχοι του 2017 είναι η επέκταση του δικτύου διανομής των γαλακτοκομικών προϊόντων του ΕΒΟΛ να βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Εντός του 2016 έχει επιτευχθεί τα προϊόντα του ΕΒΟΛ να βρίσκονται στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και στην Δυτική Μακεδονία.

Τα μέλη της Γ.Σ. για άλλη μια φορά αναγνώρισαν και επιβράβευσαν τις προσπάθειες του Δ.Σ., των υπηρεσιακών παραγόντων και των εργαζομένων του ΑΣ Βόλου και εξέφρασαν τη απόλυτη στήριξη τους προς αυτούς, καθώς επίσης και επιθυμία και ευχή τους για συνέχιση της αναπτυξιακής – ανοδικής πορείας του Συνεταιρισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.