10/07/2018 - 08:09

Οι 3 startupers που βρίσκουν δουλειά στους Έλληνες που θέλουν να εργαστούν στην Αγγλία

Οι 3 startupers που βρίσκουν δουλειά στους Έλληνες που θέλουν να εργαστούν στην Αγγλία

Οι 3 startupers Σταμάτης Τσακλάνος, Δημήτρης Κουτσάφτης και Γιάννης Καραμανές τον Σεπτέμβριο του 2017 πήραν τη μεγάλη απόφαση να φύγουν για την Μεγάλη Βρετανία, όχι όμως για να βρουν οι ίδιοι δουλειά αλλά για να εξασφαλίσουν εργασία σε όσους Έλληνες επιθυμούν να εργαστούν στην Αγγλία. Έπειτα από αρκετούς μήνες έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα δημιουργώντας την OPIS Jobs.

Η Opis Jobs είναι μια start up που προσφέρει λύση στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας καθώς παρέχει αυτό ακριβώς που ζητάει ο κάθε υποψήφιος, δηλαδή άμεση πρόσληψη σε μια από τις συνεργαζόμενες εταιρείες (χωρίς αβέβαιες συνεντεύξεις), ικανοποιητικό μισθό, καθώς και ό,τι άλλο χρειάζεται κάποιος Έλληνας που θέλει να ξεκινήσει τη ζωή του στη Μεγάλη Βρετανία. Επίσης διαμεσολαβεί για τη μεταφορά του από την Ελλάδα στην Αγγλία, την άμεση ενοικίαση σπιτιού (χωρίς κάποιο εγγυητικό κεφάλαιο), άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει τη νέα του ζωή.

Οι εργασίες που προσφέρονται είναι κυρίως βιομηχανικού κλάδου και οι συμβάσεις πρόσληψης είναι αορίστου χρόνου.

opisjobs.PNG

Υπηρεσίες

Η OPIS Jobs έχει έδρα και δραστηριοποιείται στο Berkshire της Μεγάλης Βρετανίας. Το Berkshire είναι μια κομητεία στη νότια Αγγλία. Οι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τις 812.000, ενώ η περιοχή συνορεύει με την Οξφόρδη, το Σάρευ και το δυτικό Λονδίνο. Η μεγαλύτερη πόλη του Berkshire είναι το Reading με πληθυσμό 240.000 κατοίκους που απέχει μόλις 40km από το αεροδρόμιο του Heathrow και μόλις 1 ώρα από αυτό του Gatwick. Επίσης, λόγω των υπερσύγχρονων σιδηροδρομικών υπηρεσιών η απόσταση από το κέντρο του Λονδίνου έχει εκμηδενιστεί σε χρόνο λιγότερο απο 25 λεπτά.

Το Berkshire είναι η μεγαλύτερη business zone της βορειοδυτικής Ευρώπης με περισσότερες από 10.000 εταιρείες να εδρεύουν στην περιοχή αυτή. Εταιρίες όπως οι Vodafone, Microsoft, Huawei Technologies, Unilever, BMW - Mini, Jaguar, British Airways κ.α. Να σημειωθεί ότι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Reading οι εργαζόμενοι επαγγελματίες ανέρχονται στους 327.000, δηλαδή περισσότεροι σε αριθμό από τους κατοίκους της πόλης. Δεν είναι τυχαίο που οι ντόπιοι αποκαλούν το Berkshire, το "Silicon Valley" της Ευρώπης.

Οι Έλληνες του Berkshire ανέρχονται στους 5.000 με τους περισσότερους από αυτούς να ζουν στο Reading, άλλα και το Newbury. Ειδικά στην πόλη του Reading το ελληνικό στοιχείο είναι πολύ έντονο, καθώς ελληνικά cafe, greek nights, ελληνική κουζίνα κ.α είναι πλέον τρόπος ζωής στην περιοχή αυτή.

πηγή: newmoney.gr