07/01/2017 - 08:54

Ξεσκαρτάρισμα παντού!!

Ξεσκαρτάρισμα παντού!!

του Γιώργου Κράλογλου

Το κράτος-μπαταχτσής χρειάζεται 5 χρόνια !! να επιστρέψει ΦΠΑ στους εξαγωγείς. Τα 5,5 δισ. φέσια σε προμηθευτές του δημοσίου πάνε για το 2023 με τέταρτο μνημόνιο. Φόροι 1,5 δισ. δεν θα επιστραφούν ούτε το 2018. Νέοι συνταξιούχοι που περιμένουν 1,5 δισ. για συντάξεις θα περιμένουν και το 2019. Αυτή η Ελλάδα "ονειρεύεται" εθνική κυριαρχία και έξοδο από την Επιτροπεία. Ας ονειρεύεται…

Μήπως και ο Τσίπρας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του δεν ονειρεύονται ανάπτυξη 2,5% του ΑΕΠ μέσα στο 2017; Δεν ονειρεύονται επενδύσεις και επενδυτές που θα χαλάσουν τον κόσμο γιατί (έτσι λένε) η οικονομία επέστρεψε στην κανονικότητα από το 2016;

Ανάμεσα στον λαό όμως αναπνέει, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, (επιχειρηματίες, επιστήμονες, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες, ιδιώτες, μισθωτοί και άλλοι εργαζόμενοι) μέγας αριθμός αξιοπρεπών ατόμων που διακρίνονται για την νοικοκυροσύνη τους, την αξιοπρέπειά τους, την συνέπειά τους και την ανταπόκρισή τους στις υποχρεώσεις τους προς την Πολιτεία.

Αλλά τους τσουβαλιάζουμε μαζί με τους καταφερτζήδες, τους επαγγελματίες απατεώνες, τα κομματόσκυλα και τους γυρολόγους κομμάτων και των κομματαρχών των Κέντρων και της επαρχίας.  

Έτσι διαλύουμε τον τελευταίο πνεύμονα, της κοινωνίας, που θα χρειαστεί η Ελλάδα για να ανασάνει και να πάρει πάλι μπροστά. Έστω και σε Βαλκανικό επίπεδο της προηγούμενης 20ετίας. 

Να που φθάσαμε όμως. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να πουλάνε σανό και παραμύθια ότι ασκούν δήθεν κοινωνική πολιτική με το ασφαλιστικό σύστημα των συντρόφων Κατρούγκαλου και Αχτσιόγλου.

Και (το χειρότερο όλων…) ότι ασκούν φορολογική πολιτική δήθεν διεύρυνσης της φορολογικής βάσης… Αλλά με περισσότερο σανό πεθαίνεις… 

Το ξέρουν πολύ καλά και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και εμείς το καταλάβαμε πως δεν υπάρχει καμία διαφορά στις δήθεν δύο πολιτικές. 

Είναι όλοι φόροι. Και όπως κάθε φόρος (άμεσος ή έμμεσος) δεν ήταν ποτέ ανταποδοτικός στην Ελλάδα έτσι γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές. 

Το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει. Και οι σημερινοί εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι η κρατική ασφάλιση (του συγκεκριμένου συστήματος) δεν θα τους καλύψει σε θέματα υγείας όπως και συνταξιοδότησης. Τα πάντα θα καταρρεύσουν το αργότερο σε μια δεκαετία. Το αργότερο. 

Η αλήθεια είναι τραγική. Από τον Ιανουάριο του 2017 και μετά ανεξάρτητα του πώς λέγονται, αυτά που πληρώνουμε (εισφορές, ένσημα, ή ασφάλιση) στην ουσία είναι φόροι, φόροι, φόροι… Και τίποτε άλλο. 

Αν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μιλάνε για ηθικό πλεονέκτημα… (έναντι των άλλων) τους προτείνουμε να κάνουν δύο κινήσεις. Δυο κινήσεις που και τις μπορούν και το μνημόνιο που υπέγραψαν δεν θα τους εμποδίσει.

Να ξεσκαρτάρουν, αύριο το πρωί, όσο περισσότερο σκάρτο κράτος μπορούν (ας φέρει η αντιπολίτευση αντίρρηση αν τολμάει…) ξεχωρίζοντας τι είναι χρήσιμο και τι είναι άχρηστο, εδώ και δεκαετίες . 

Ξεσκαρτάρισμα σε Οργανισμούς, Επιχειρήσεις, Υπηρεσίες, Δήμους, Κοινότητες. Και οτιδήποτε εκφράζει κράτος.

Να πουλήσουν (Υπερταμείο) όσο-όσο το άχρηστο κράτος-στρατόπεδο του κομματικού στρατού κατοχής για να μειώσουν (με τα έσοδα) βάρη σε συνεπείς επιχειρήσεις και αξιοπρεπείς πολίτες.

Σε αυτούς που ανταποκρίνονται, ακόμη και σήμερα, στις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία με τους φόρους τους και προς τα κρατικά μονοπώλια παροχής υπηρεσιών (ρεύμα, αέριο, νερό, μεταφορές  και άλλα) πληρώνοντας έγκαιρα και χωρίς να καταφεύγουν στα τερτίπια των κατ επάγγελμα απατεώνων.

Με το πραγματικό και υγιές πλεόνασμα θα γίνει δυνατή η ενίσχυση επιχειρηματικών δράσεων με επιστροφή κρατικών των χρεών, κοντά στα 9 δισ., (ΦΠΑ, προμήθειες, επιστροφές) καλύπτοντας ελλείψεις ρευστότητας που  προκάλεσαν και θα προκαλούν τα capital controls.

Κίνηση δεύτερη. Ξεσκαρτάρισμα από τους κατ επάγγελμα απατεώνες τους συνεπείς φορολογούμενους χωρίς χρέη σε Εφορίες, Ταμείο και ΔΕΚΟ μέσα από πολιτικές φορολογικών μειώσεων. Δηλαδή με φορολογικά κίνητρα στους πραγματικά συνεπείς (επιχειρήσεις, πολίτες).

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθούν και η πολιτική αυτή σε εκσυγχρονιστική βάση να πείσει τους δανειστές. Είναι μεταρρύθμιση και θα περάσει.

Μόνο έτσι, με κάποια κίνητρα (μετά την νέα "γενοκτονία" μικρομεσαίων, και επαγγελματιών) ίσως συγκρατηθούν υγιείς δυνάμεις επιχειρήσεων, επιστημόνων , και στελεχών που κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν την γεροντική πλέον Ελλάδα. Γιατί ούτε οι Έλληνες απατεώνες τολμούν να μεταναστεύσουν αναζητώντας καριέρα σε δομημένες κοινωνίες. Μένουν στην Ελλάδα που τους τρέφουν τα κόμματα, οι δήθεν ιδεολογίες, ο κρατισμός και η πολιτική φαυλότητα.

πηγή: capital.gr