11/07/2018 - 00:11

Νέα «βόμβα» από την ΕΡΓΗΛ: Mήνυση κατά 10 υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ και πρώην αντιδημάρχου

Νέα «βόμβα» από την ΕΡΓΗΛ: Mήνυση κατά 10 υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ και πρώην αντιδημάρχου

Νέα «βόμβα» από την ΕΡΓΗΛ με μήνυση κατά δέκα υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ και του πρώην αντιδημάρχου κ. Ηλία Ξηριακιά. Όλα τα πρόσωπα που μηνύονται αφορούν τη δράση που ανέπτυξαν την περίοδο 2012-2014 για να αποκαλυφθεί τι «έκρυβε» κάτω από τη γη. το έργο της ύδρευσης που είχε αναλάβει η εταιρεία.
Στις μηνύσεις γίνεται αναφορά σε όλα όσα αφορούσαν την παραλαβή, τις επιτροπές που όρισαν τις ποσοτικές διαφορές μεταξύ του πραγματικού και του αποπληρωθέντος έργου, την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ κλπ. Δεν είναι ωστόσο κατηγορούμενοι οι πραγματογνώμονες του ΤΕΕ όπως και τα στελέχη της ΕΒΕΤΑΜ που πιστοποίησαν τις ποσότητες του πραγματικού έργου της ΕΡΓΗΛ.

Η μήνυση κατατέθηκε μετά τη τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου ότι το έργο είχε αυτοδίκαια παραληφθεί, με την πάροδο δύο μηνών από την εκτέλεσή του και μηνύονται όσοι συνέπραξαν στην πραγματική παραλαβή.
Η συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία, που είχε αναλάβει το 2005 να εκτελέσει το έργο επέκτασης του δικτύου ύδρευσης Μείζονος Βόλου, το παρέδωσε με σοβαρότατες ελλείψεις. Η Επιτροπή Παραλαβής που είχε συστήσει η Δημοτική Επιχείρηση του Βόλου, η ΔΕΥΑΜΒ, (το 2013) κάλεσε την τεχνική εταιρεία να διορθώσει τις μετρήσεις που είχε υποβάλει και να μειώσει τις χρεώσεις της στο μέτρο των εργασιών που είχε πράγματι εκτελέσει. Η τεχνική εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αυτή και προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας την πληρωμή έργου που δεν είχε εκτελέσει.

Η μήνυση κατατέθηκε εναντίον των κ.κ. Δ. Κουτσιφέλη, Θ. Χούσιου, Σ. Τζίνη, Δ. Τιλελή, Δ. Οικονομίδη, Αναστασίας Κολιού, Χ. Φαφούτη, Χριστίνας Τσέτη, Ευτυχίας Διομή.
Το Κατηγορητήριο αφορά ψευδή βεβαίωση απλής και κατ’ εξακολούθηση από κοινού και κατά μόνας, ηθικής αυτουργία και άμεση συνέργεια, απάτη και ψευδορκία απλή και κατ’ εξακολούθηση
Είχε προηγηθεί αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση για 300 χιλιάδες ευρώ για τον καθένα κατά των κ.κ. Τζίνη, Τιλελή, Ξηρακιά και Ευτυχίας Διομή.

πηγή: e-thessalia.gr