15/04/2018 - 08:58

Η Επιτροπή πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας να σταματήσει τον εμπαιγμό της κοινωνίας

Η Επιτροπή πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας να σταματήσει τον εμπαιγμό της κοινωνίας

    Από την Επιτροπή πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μένει άναυδος κανείς αν σκεφτεί με τι δίλημμα διχάστηκαν τα μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη συνεδρίασή τους! Η πλειοψηφούσα κατά μία ψήφο πρόταση στήριζε ευθέως τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο και την καύση σκουπιδιών, ενώ η πρόταση που μειοψήφισε στήριζε έμμεσα την καύση αφού πρότεινε την προσωρινή ανάκληση των ΜΠΕ για καύση μέχρι η τσιμεντοβιομηχανία να αλλάξει εξοπλισμό και να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία, παραβλέποντας πόσο καλά ενημερωμένη είναι ήδη η τοπική κοινωνία και αδιαφορώντας για το πόσο ρυπογόνος και επικίνδυνη είναι η καύση παρά το σύγχρονο του εξοπλισμού.

Δεδομένου ότι η συνεδρίαση κατέληξε σε μετατόπιση όλων των ευθυνών στην Περιφέρεια και αντίθεση στο εργοστάσιο παρασκευής SRF που προτείνει ο Δήμος, φαίνεται ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κόπτονται ιδιαίτερα για τα κομματικά τους ζητήματα αλλά όχι για τον αέρα που αναπνέουν και για τους πολίτες του Βόλου που τους έφεραν στη θέση αυτή με τρεις βουλευτές. Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ των κινημάτων και της οικολογίας…, εκτός από το λαό του Βόλου, απαξιώνει και την ιστορία του.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ τους καλεί να σταματήσουν τον εμπαιγμό και να αναλογιστούν τις επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών σε… όλα τα επίπεδα. Καλεί, τέλος, τις υγιείς δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να συνεισφέρουν στον αγώνα ενώνοντας και στο Παμβολιώτικο Συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου τις φωνές τους με αυτές των χιλιάδων Βολιωτών που διεκδικούν το μέλλον τους.

πηγή: myvolos.net