10/08/2018 - 07:38

Εγκαινιάζεται μεγαλοπρεπώς στις 25 Σεπτεμβρίου ο ξενώνας συνοδών ασθενών – Δωρεά Χαρ. Τσιμά

Εγκαινιάζεται μεγαλοπρεπώς στις 25 Σεπτεμβρίου ο ξενώνας συνοδών ασθενών – Δωρεά Χαρ. Τσιμά

Έναν ακόμη «φάρο» εκπομπής αγάπης και ανθρωπιάς, κυρίως μηνυμάτων προσφοράς και αλληλεγγύης, δημιουργεί στον Βόλο ο μεγάλος ευεργέτης της πόλης κ. Χαραλ. Τσιμάς, ο οποίος θα τιμηθεί για την τεράστια πολυετή προσφορά του από τον Δήμο Βόλου με την ύψιστη τιμή, το χρυσό κλειδί της πόλης.

Πρόκειται για τον ξενώνα συνοδών ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχείο ή σε κάποιο συγγενικό/φιλικό σπίτι.

Με την κατασκευή του ξενώνα σε μια παλιά μονοκατοικία στη νότια πλευρά του Νοσοκομείου Βόλου, δημιουργείται μια σύγχρονη δομή με αυτόνομους χώρους σε απόσταση αναπνοής από το «Αχιλλοπούλειο» στο οποίο ο κ. Χαρ. Τσιμάς έχει κάνει μεγάλες δωρεές (ογκολογικό, τεχνητό νεφρό κ.α.) και συνεχίζει με ιατρικό εξοπλισμό (ΩΡΛ κ.α.)

Η ερειπωμένη μονοκατοικία έχει ανασκευαστεί σε μικρό ξενώνα με αυτόνομα studio, φιλοξενίας έως 4 ατόμων το καθένα, ενώ θα υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κοινόχρηστη κουζίνα και καθιστικό.

Νέες οροφές, δάπεδα, δίκτυα, κουφώματα, αυτόνομη θέρμανση και κλιματισμός, όλα καινούργια στο εγκαταλειμμένο κτίσμα, το κόστος ανακατασκευής του οποίου ανέλαβε εκ ολοκλήρου ο κ. Χαρ. Τσιμάς, πέραν των άλλων δωρεών στο Νοσοκομείο σε υποδομές, εξοπλισμό κ.α.

Τα εγκαίνια του ξενώνα συνοδών ασθενών έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι και έχουν προσκληθεί η ΑΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η ηγεσία του Υπ. Υγείας, ο Πρέσβης της Αιθιοπίας στην Ελλάδα, βουλευτές, δήμαρχοι κ.α.

IMG_20180621_124822IMG_20180621_124916IMG_20180621_125141

XENONAS3

xenonas_nosokomeioy

Το ακίνητο όπως ήταν

XENONAS NOSOKOMEIOY VOLOY

πηγή: myvolos.net