16/04/2018 - 08:21

Δέκα (10) πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες Λογιστές - Φοροτεχνικοί - Οικονομολόγοι, για να λειτουργούμε στοιχειωδώς με αξιοπρέπεια.

Δέκα (10) πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες Λογιστές - Φοροτεχνικοί - Οικονομολόγοι, για να λειτουργούμε στοιχειωδώς με αξιοπρέπεια.

Συνάδελφε,

1. Προστάτευσε και σεβάσου το συνάδελφό σου.

2. Προστάτευσε και σεβάσου τον εαυτό σου. Αν δε σέβεσαι εσύ τον εαυτό σου δεν θα σεβαστεί κανείς.

3. Κανείς δεν μπορεί να σου υποδείξει πως θα δουλέψεις. Μόνο εσύ αποφασίζεις τον τρόπο και το χρόνο.

4. Όποιος πελάτης μπήκε στο γραφείο σου γιατί είσαι φθηνός, αργά ή γρήγορα θα φύγει γιατί θα βρεθεί κάποιος πιο φθηνός από σένα.

5. Διατήρησε τους πελάτες στο γραφείο σου επειδή είσαι καλός στη δουλειά σου.

6. Όποιος δεν σε σέβεται δεν έχει θέση στο γραφείο σου.

7. Όποιος βιάζεται, είναι πρόβλημα του. Τα γραφεία μας δεν είναι τόπος χρονομέτρησης για το πόσα άτομα εξυπηρετήσαμε σήμερα.

8. Τέρμα οι τηλεφωνικές παραγγελίες: Όποιος χρειάζεται κάτι, μπορεί απλά να έρθει, να περιμένει (αν χρειαστεί, όσο χρειαστεί) και να κάνει τη δουλειά του.

9. Το πρόγραμμα στο γραφείο μας το κανονίζουμε εμείς. Έχει καταργηθεί καιρό τώρα το «ήρθα να κάνω τη δήλωση γρήγορα γιατί έχω ραντεβού με το γιατρό. ΠΛΕΟΝ:

10. «ΕΧΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ» είναι η πρόταση με την οποία ξεκινάς την επίσκεψη στο γραφείο του λογιστή. Αλλιώς μην ξεκινάς καθόλου, γιατί δεν θα μπορέσει να σε εξυπηρετήσει.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαδημητρίου

Ο Αντιπρόεδρος Κώστας Συρόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας Κώστας Λαμπρόπουλος

Η Ταμίας Γεωργία Νταντάμη

Το Μέλος Αλέξανδρος Αποστολόπουλος