12/07/2018 - 00:00

Γιορτές και πανηγύρια λουκάνικου, τσίπουρου και πεπονιού (με Έφη Θώδη)

Γιορτές και πανηγύρια λουκάνικου, τσίπουρου και πεπονιού (με Έφη Θώδη)

Γιορτές σε κεντρικές πλατείες τοπικών κοινοτήτων οργανώνονται το προσεχές διάστημα με στόχο τη διατήρηση της παράδοσης αλλά και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Γιορτή Λουκάνικου

Το προσεχές Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Λουκάνικου στην Πλατεία των Σταγιατών  σε συνεργασία του Δήμου Βόλου, του τοπικού εκπροσώπου και την ευγενική χορηγία της «Πηλιορείτικα Λουκάνικα Στράκα». Στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 14/7/2018 θα ξεκινήσει η εκδήλωση που εκτός από τη δοκιμή του γευστικού λουκάνικου των Σταγιατών περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι υπό τους ήχους τοπικής ορχήστρας.

Γιορτή Τσίπουρου

Το ίδιο βράδυ, δηλαδή το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 στην πλατεία Αγ. Αθανασίου Κατωχωρίου, θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Τσίπουρου, η γιορτή του τοπικού προϊόντος που χαρακτηρίζει την τοπική κοινότητα του Κατωχωρίου καθώς η περιοχή είναι γνωστή για το πρώτης ποιότητας κρασί και τσίπουρο που παράγει από προηγούμενες ακόμη εποχές. Για να μη χαθεί η τέχνη παρασκευής τσίπουρου με την παραδοσιακή μέθοδο, στη Γιορτή Τσίπουρου παράγεται επί τόπου το προϊόν με την παραδοσιακή μέθοδο, της οποίας τη διαδικασία παρακολουθεί το κοινό στο οποίο προσφέρεται στη συνέχεια δωρεάν το παραγόμενο προϊόν. Ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι με ήχους και μελωδίες της περιοχής. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου και το  Συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Κατηχωρίου.

Γιορτή Πεπονιού

Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 έχει προγραμματιστεί η 16η Γιορτή Πεπονιού στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου  με φεστιβάλ παραδοσιακών χορών – την Παρασκευή 20/7/2018. Η γιορτή συνεχίζεται το Σάββατο 21/7/2018 στον ίδιο χώρο με την κεντρική εκδήλωση της διοργάνωσης, με παραδοσιακό γλέντι με την Έφη Θώδη και την ορχήστρα της και διανομή δωρεάν πεπονιού που προσφέρουν οι παραγωγοί της περιοχής.

πηγή: myvolos.net