19/06/2017 - 08:25

Για 8η χρονιά το διαπολιτισμικό υπαίθριο εργαστήρι για παιδιά «Ένας Βόλος όλο χρώμα»

Για 8η χρονιά το διαπολιτισμικό υπαίθριο εργαστήρι για παιδιά «Ένας Βόλος όλο χρώμα»

     Τη δυνατότητα σε μελλοντικές νηπιαγωγούς αλλά και αυριανούς μαθητές να αντιμετωπίσουν τη διαφορετικότητα ως σχέση σύνδεσης και όχι διαχωρισμού, δίνει για 8η χρονιά το διαπολιτισμικό υπαίθριο εργαστήρι για παιδιά «Ένας Βόλος όλο χρώμα» που υλοποιείται στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου στο οποίο συμμετέχουν περίπου 70 φοιτητές και φοητήτριες, επίκουρος Καθηγητής κ. Κώστας Μάγος, ανέφερε στο MYVOLOS.NET πως «το Εργαστήριο γίνεται στο πλαίσιο του μαθήματος σχεδιασμός, οργάνωση και αξιολόγηση διαπολιτισμικών δράσεων του 8ου εξαμήνου και σκοπός του είναι να εξοικειωθούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που είναι μελλοντικοί νηπιαγωγοί σε δραστηριότητες ανοιχτού χώρου.

Ο δεύτερος σκοπός είναι παιδιά διαφορετικών ηλικιών, με διαφορετικό υπόβαθρο να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν μαζί με σκοπό την ευαισθητοποίηση πάνω στη διαφορετικότητα για αυτό και ο τίτλος είναι ένας Βόλος όλο χρώμα.

Μας ενδιαφέρει τα παιδιά, όσο γίνεται πιό νωρίς να καταλάβουν το πόσο σημαντικό είναι να ζούμε αρμονικά όλοι μαζί.

Τα σχολεία μας είναι πλέον πολυπολιτισμικά και υπάρχουν παιδιά με άλλη ταυτότητα, καταγωγή, πολιτισμκές διαφορές και νομίζω με τέτοιου τύπου δράσεις για τα παιδιά είναι μικρά βήματα εξοικείωσης με το διαφορετικό.»

diapolitismiko-ergasthri7

diapolitismiko-ergasthri2

diapolitismiko-ergasthri3

Ο Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κώστας Μάγος (δεξιά) με τον Διευθυντή του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ. Πασχ. Δήμου

diapolitismiko-ergasthri4

diapolitismiko-ergasthri42

 

πηγή: myvolos.net