08/11/2018 - 09:33

Ένας σεφ εξηγεί πώς να φτιάξεις τα πιο τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών χωρίς τηγάνισμα

Ένας σεφ εξηγεί πώς να φτιάξεις τα πιο τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών χωρίς τηγάνισμα

Λαχανάκια Βρυξελλών! Μπορεί να μην έχεις συνηθίσει να τα τρως και να τα βάζεις στο εβδομαδιαίο διατροφικό σου πρόγραμμα αλλά πρέπει να το κάνεις. Τα φρέσκα λαχανάκια διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Μπορείς όμως να τα ζεματίσεις για 3-5 λεπτά και έπειτα να τα διατηρήσεις στην κατάψυξη μέχρι και για έναν χρόνο.

Με αυτά μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμες σούπες, να τα φτιάξεις στο φούρνο ή και να τα φας ωμά σε σαλάτες. Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι απίστευτα θρεπτικά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες πράγμα που βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης στο αίμα. Επιπλέον είναι πλούσια σε βιταμίνες C, E και A καθώς και σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε φλαβονοειδή έχουν υψηλή αντιοξειδωτική δράση. Επιπλέον έχουν αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση. Τρώγοντας λαχανάκια Βρυξελλών αποτρέπεις την εμφάνιση μορφών καρκίνου όπως της οροδόχου κύστης, του εντέρου και του μαστού.

Αν σε έπεισα τότε θα διαβάσεις παρακάτω και τον τρόπο για να τα κάνεις πεντανόστιμα και απίστευτα τραγανά χωρίς να χρειαστεί να τα τηγανίσεις. Τα ψητά λαχανάκια Βρυξελλών είναι το τέλειο συνοδευτικό για το κοτόπουλο, το μοσχάρι ή και την γαλοπούλα των Χριστουγέννων. Πώς, όμως, θα τα κάνεις σούπερ νόστιμα και τραγανά όπως τα κάνουν στα εστιατόρια;

Ο σεφ Anthony Cole αποκαλύπτει ένα μυστικό που θα σου λύσει τα χέρια.

“Χρησιμοποίησε μια πολύ μικρή ποσότητα λίπους και έπειτα ψήσε τα λαχανάκια σου σε πολύ ζεστό φούρνο”, λέει ο ίδιος. Άλειψέ τα με ελαιόλαδο ή και λίγο βούτυρο αν περιμένεις καλεσμένους για να τα κάνεις λίγο πιο νόστιμα και έπειτα ψήσ’τα σε υψηλή θερμοκρασία για 10-15 λεπτά.

Για ακόμα πιο νόστιμα λαχανάκια Βρυξελλών απλά πρόσεξε από πού θα τα πάρεις. Τα λαχανάκια είναι φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο λαχανικό πράγμα που σημαίνει πως τώρα διανύουν την καλύτερη εποχή τους.